marți, 17 mai 2011

De la bunici

Aceasta carte e pentru mine o comoara,mai ales pentru informatiile din ea,dar si pentru vechimea ei de 66 de ani.Mi-e draga si pentru cuvintele din ea care ma duc intr-o lume in care lucrul de mana era ceva natural,adica era ceva firesc fetelor, dar si pentru ca foloseau natura si darurile ei pentru a-si infrumuseta viata.

Manual de cusaturi romanesti si vopseli vegetale pentru scoalele de fete si sezatori ,de Florica si Niculai Ceausanu,editura librariei "Principele Mircea",1945




12 comentarii:

  1. Via ce frumos!!! Si eu aveam carti dragi .. care nu stiu daca au supravietuit mutarii si "renovarii". Din pacate eram prea mica atunci si.. nu am putut face mare lucru. Stiu ca aveam si eu o carticica sau chiar mai multe de acest gen. Ma bucur asa mult de fiecare data cand vad oameni care pretuiesc lucruri care ar trebui frumoase, si da, pana la urma firesti:).
    Rux

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de frumoasa este coperta acestei carti. Si eu am lucruri pe care le pretuiesc ca si tine...trece timpul peste ele si peste noi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut micaela,
    Pacat ca nu pui si imagini din continutul cartii! Personal as aprecia acest lucru, dat fiind faptul ca eu nu am posibilitatea/norocul de a avea o astfel de comoara...

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc dragelor pentru vizita si pentru comentarii.
    Lizuca si eu m-am gandit sa scanez anumite pagini,dar asta e in plan intr-un viitor...

    RăspundețiȘtergere
  5. Minunata carte! Lucrurile vechi merita pastrate!Ma bucur ca o pretuiesti!

    RăspundețiȘtergere
  6. Da Melly si eu cred ca merita pastrate,cu atat mai mult cu cat in ziua de azi nu se mai editeaza carti de niciun fel de cusaturi,nu neaparat de cusaturi traditionale, in limba romana.

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumim ca ne-ai aratat comoara ta. Asteptam cu nerabdare sa putem privi si ce este inauntru !!!

    RăspundețiȘtergere
  8. O mare comoara ai la casa ta, felicitari, te invidiez...de curand am descoperit magia cusutului si intentionez sa lucrez pana o sa fiu mulumita de rezultat.
    Chiar mi-ai dat o idee buna sa caut prin bibioteci astfel de carti si sa le copii...dar ma indoiesc ca aici in Transilvania o sa gasesc minunatiile de carti pe care le ai.
    Spor la treaba si doamne ajuta

    RăspundețiȘtergere
  9. Luminita cine stie poate la un urmator concurs :)
    RamonaM sa stii ca multe nu se gasesc in biblioteci nici la mine,din acest motiv eu am mi-am cumparat 99% din carti de pe net.Mult Doamne ajuta si tie.

    RăspundețiȘtergere
  10. cum am putea rasfoi si noi aceasta carte minunata ,si sa invatam din ea.nu ai putea sa o scanezi si sa o postezi scanata.vreau sa cos niste vesminte preotesti si as avea nevoie de motive cu cruci ,spice de griu si vita de vie ,daca ma poti ajuta trimite-mi te rog pe adresa mea de e-mail .multumesc. g.bochie@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna! Studiez de cativa ani vopsitul cu plante si azi am aflat de acest titlu din bibilografia unei alte carti. Din pacate nu e disponibila pe niciun anticariat online. Ar fi o mare bucurie pt mine sa o rasfoiesc. Daca esti interesata de subiect poate arunci o privire pe grupul facebook Mestesugul vopsitului cu plante.

    RăspundețiȘtergere
  12. Daca se poate, m-ar interesa si pe mine paginile legate de vopsitul cu plante.
    ana.ursescu@gmail.com

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare